Reflexivitate și interculturalitate – Proiect de articol științific

FR  ENG  IT

În cadrul doctoratului în științele educației, pregătesc un articol pentru a-l publica în revista « SpécifiCITéS » ale cărei cercetări se axează pe instituțiile și mecanismele de intervenție socială, educațională, școlară și pedagocică în « terenuri sensibile », și pe pe fenomenele de criză și încercarea de a rezolva aceste crize.

Textul meu se intitulează « Reflexivitate și interculturalitate. Revenire la un teren de anchetă numit « sensibil » despre copiii romi din Franța ». Lucrarea își propune să abordeze problema reflexivității, în ceea ce privește cercetarea interculturală plecând de la o revenire la un teren de studiu zis « sensibil ». Poziția cercetătorului în raport cu terenul său și relațiile sale cu părțile interesate vor fi analizate într-un mod reflexiv. Bazat pe exemple concrete dintr-o cercetare empirică efectuată în anul doi de master în științele educației, într-o mahala de familii de romi din Franța, studiul sugereaza că reflexivitatea poate fi exploatată într-o cercetare interculturală.

După revizuirea lucrării mele de către profesorii și colegii mei de doctorat, voi publica elementele esențiale ale acestui articol.

Publicités

Étiquettes : , , , , , , , , , ,

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s

%d blogueurs aiment cette page :