Despre blog

Bună ziua și bun venit pe blogul meu. Ma numesc Carmen Drãghici şi vã prezint blogul Eveil à l’interculturalité.

În timpul studiilor de master în ştiinţele educației și al stagiului la UNESCO la departamentul ECCE (Early Childhood Care and Education), am cultivat pasiunea mea pentru studiul copilăriei mici și al interculturalitãţii. Am lansat blogul pentru a împărtăși această pasiune.

Lucrul cu copiii mici în situații interculturale cât și experiențele interculturale personale au consolidat dorința de a analiza relațiile dintre culturi observând problemele legate de menținerea sau ruptura legaturii cu cultura de origine și contactul cu cultura țării gazdă.

Conținutul acestui blog este construit pornind de la cercetarea mea din cadrul studiilor, care se concentrează pe copiii mici în situații interculturale. Observații făcute în cadrul anchetei, fotografii, interviuri, analize și prezentări de documente cu privire la tema copilãriei mici şi a interculturalitãţii reprezintã baza de date a acestui blog.

De asemenea, voi dezvolta subiecte ca educația copiilor, socializarea și construcția identitarã.

O parte a acestui blog se ocupă de practicile culturale ale copiilor mici, cum ar fi lectura si muzica, care sunt un vector important în transmiterea culturală de la o vârstă fragedă in cadrul familiei și al instituțiilor de învățământ preșcolar.

Acest blog este scris în mai multe limbi (traducere manualã realizatã de autoare blogului) pentru o mai buna transmisie a informatiilor.

Sper sã vizitaţi cu plãcere blogul Eveil à l’interculturalité. 

Laisser un commentaire